www_blogcikk

Érdemes-e weboldalt csináltatnunk?

Gyakori kérdés: „Kinek érdemes weboldalt csináltatni”. Létezik olyan üzletág, ahol a vevőket nehéz vagy egyáltalán nem lehet elérni az interneten keresztül, ha csak nekik szeretnénk eladni tényleg nem lenne érdemes weboldalt készítettnünk, de szerencsére ez a kisebbik része a piacnak.

Vannak olyan régimódi cégvezetők, akinek még e-mail címük sincs, vagy magánszemélyek, akik számítógéppel sem rendelkeznek, és kizárólag kapcsolatokon épülő piacok, ahová majdnem lehetetlen bejutni.

A fent említett példákkal nem érdemes foglalkozni, mivel most már azt mondhatjuk, hogy akit a neten nem tudunk elérni az a modern világ és marketing számára igazából elérhetetlen.

Arra kell összpontosítanunk, hogy létezik a piacunknak egy olyan (egyre szélesebb) rétege, akik rendszeresen használják az internetet.

Úgy tartjuk, hogy a célközönségünk nem netezik, vagy termékünk, szolgáltatásunk nem weboldalképes?

Ennek helyességét könnyedén le ellenőrizhetjük!

Nem is kell mást tennünk, csak rákeresnünk a Google keresőjében a termékünkre vagy szolgáltatásunkra. Amennyiben vannak rá találatok (más weboldalak, blogok), akkor az egyértelműen azt jelenti, hogy az internet foglalkozik a témánkkal.

Ha vannak rá kereskedelmi weboldalak, céges weboldalak, vagy akár webshopok is, akkor ez azt bizonyítja, hogy a termékünket vásárolják a neten keresztül, vagy legalábbis gyűjtenek vásárláshoz róla információt. Ha hirdetnek is rá más cégek, akkor biztosra vehetjük, hogy a mi weboldalunk is vásárlást tudna generálni nekünk.

Ha cégünknek nincs weboldala és úgy döntünk, hogy készítettünk egyet, akkor nagyon sok ajtó kitárul előttünk. Nem csak egy bárhonnan elérhető tartalmat létesítünk a világhálón, hanem lehetőségünk nyílik az online marketing eredményes használatára is, aminek alkalmazása saját weboldal nélkül csak pénzkidobás lenne.

Minden vállalkozás számára hasznos, ha van egy online felület, ami bemutatja tevékenységét, az által árusított termékeket vagy szolgáltatásokat.

Oszd meg másokkal!

avatar

Szólj hozza: